Krevety v paradajkovej omáčke
- 20 minV kuchyni
- 2 minNičnerobenie
- 22 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Postup prípravy
Najprv očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte najemno a cesnak nahrubo. Bazalku rozdeľte na stonky a lístky. Stonky nakrájajte najemno. Papriku nakrájajte na malé kocky.
Potom v panvici s hlbším dnom rozohrejte olej a na najvyššom stupni ohrevu orestujte krevety s paprikou, cesnakom a čili. Krevety restujte z každej strany 30 – 60 sekúnd. Zmes osoľte, vyberte z panvice a dajte bokom.
Potom v panvici na miernom až strednom stupni ohrevu 1 – 2 minúty restujte cibuľu. Pridajte cesnak, stonky bazalky a paradajkový pretlak a restujte 30 – 60 sekúnd.
Všetko zalejte smotanou a premiešajte metličkou, aby sa smotana spojila s pretlakom, a 1 – 2 minúty povarte na strednom stupni ohrevu. Pridajte krevety a bazalkové listy a varte ešte minútu na strednom stupni ohrevu. Nakoniec panvicu odstavte a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými