HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte najemno a cesnak nahrubo. Bazalku rozdeľte na stonky a lístky. Stonky nakrájajte najemno. Papriku nakrájajte na malé kocky.

2

Potom v panvici s hlbším dnom rozohrejte olej a na najvyššom stupni ohrevu orestujte krevety s paprikou, cesnakom a čili. Krevety restujte z každej strany 30 – 60 sekúnd. Zmes osoľte, vyberte z panvice a dajte bokom.

3

Potom v panvici na miernom až strednom stupni ohrevu 1 – 2 minúty restujte cibuľu. Pridajte cesnak, stonky bazalky a paradajkový pretlak a restujte 30 – 60 sekúnd.

4

Všetko zalejte smotanou a premiešajte metličkou, aby sa smotana spojila s pretlakom, a 1 – 2 minúty povarte na strednom stupni ohrevu. Pridajte krevety a bazalkové listy a varte ešte minútu na strednom stupni ohrevu. Nakoniec panvicu odstavte a podávajte.

TIP
Krevety v paradajkovej omáčke podávajte s ryžou.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu