HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najskôr pripravte náplň do kuraťa: Cibuľu nakrájajte najemno. Potom v panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a cibuľu restujte 3 – 4 minúty na miernom až strednom stupni ohrevu. Pridajte špenát, znížte na mierny stupeň ohrevu a špenát nechajte za stáleho miešania zvädnúť (1 – 2 minúty).

2

Obsah panvice potom preložte do stredne veľkej misky, pridajte smotanový syr, majonézu, bazalku, eidam a prepasírujte cesnak. Vidličkou premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.

3

V najhrubšej časti kuracích pŕs mäso narežte, aby ste vytvorili priestor („vrecko“), do ktorého budete vkladať syrovú zmes. Narezané prsia naplňte syrovou zmesou a pomocou špáradla „vrecko“ uzavrite.

4

Takto pripravené kuracie prsia ochuťte soľou a čiernym korením.

5

Rúru rozohrejte na 180 °C, pripravte si zapekaciu formu (cca 30 cm × 20 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.

6

Panvicu, v ktorej sa varil špenát, očistite, rozohrejte na ňom zvyšný olej a kuracie prsia dozlatova restujte na najvyššom stupni ohrevu (cca 1 – 2 minúty z každej strany). Orestované prsia preložte do zapekacej formy a pečte 20 – 25 minút pri 170 – 180 °C.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu