Kura plnené syrom a špenátom
- 29 minV kuchyni
- 29 minNičnerobenie
- 58 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 1× veľká žltá cibuľa (cca 100 g)
- 3 lyžice olivového oleja
- 100 g čerstvého baby špenátu (alebo rozmrazeného a zbaveného vody)
- 100 g smotanového syra
- 1 lyžica majonézy (30 g)
- 2 lyžice čerstvej bazalky (nasekať najemno)
- 40 g eidamu 30 % tuku v sušine
- 4 strúčiky cesnaku (môžete pridať viac podľa chuti)
- 4× Kuracie prsia (4× cca 180 g)
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
Postup prípravy
Najskôr pripravte náplň do kuraťa: Cibuľu nakrájajte najemno. Potom v panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a cibuľu restujte 3 – 4 minúty na miernom až strednom stupni ohrevu. Pridajte špenát, znížte na mierny stupeň ohrevu a špenát nechajte za stáleho miešania zvädnúť (1 – 2 minúty).
Obsah panvice potom preložte do stredne veľkej misky, pridajte smotanový syr, majonézu, bazalku, eidam a prepasírujte cesnak. Vidličkou premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
V najhrubšej časti kuracích pŕs mäso narežte, aby ste vytvorili priestor („vrecko“), do ktorého budete vkladať syrovú zmes. Narezané prsia naplňte syrovou zmesou a pomocou špáradla „vrecko“ uzavrite.
Takto pripravené kuracie prsia ochuťte soľou a čiernym korením.
Rúru rozohrejte na 180 °C, pripravte si zapekaciu formu (cca 30 cm × 20 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.
Panvicu, v ktorej sa varil špenát, očistite, rozohrejte na ňom zvyšný olej a kuracie prsia dozlatova restujte na najvyššom stupni ohrevu (cca 1 – 2 minúty z každej strany). Orestované prsia preložte do zapekacej formy a pečte 20 – 25 minút pri 170 – 180 °C.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými