Kuracia čína s brokolicou
- 12 minV kuchyni
- 42 minNičnerobenie
- 54 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs (nakrájať na tenké nudličky)
- 3 lyžice repkového oleja
- 20 g kukuričného škrobu
- 5 lyžíc sójovej omáčky
- 4 strúčiky cesnaku (prelisovať)
- 15 g zázvoru (olúpať a najemno nastrúhať)
- 200 ml kuracieho vývaru (môžete nahradiť vodou s kvalitným bujónom)
- 150 g ružičiek brokolice
- 100 ml vody
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najskôr kuracie mäso naložte: Vložte ho do väčšej misy a pridajte 1 lyžicu oleja, 5 g škrobu, 3 lyžice sójovej omáčky, cesnak, zázvor, soľ a čierne korenie. Všetko premiešajte a dajte odstáť (ideálne na 30 minút, ale postačí aj na kratší čas).
V pohári zmiešajte 2 lyžice sójovej omáčky, 15 g škrobu a vývar.
V panvici s hlbším dnom rozohrejte zvyšné 2 lyžice oleja a na najvyššom stupni ohrevu sprudka orestujte naložené mäso (3 – 5 minút). Ohrev potom znížte na stredný stupeň, mäso zalejte zmesou sójovej omáčky, škrobu a vývaru a povarte 3 – 4 minúty.
Nakoniec primiešajte brokolicu so 100 ml vody a varte 4 – 6 minút, kým nebude kura hotové a brokolica mäkká.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými