HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv vyhrejte rúru na 200 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.

2

Zemiaky očistite a nakrájajte na tenšie hranolčeky. Dajte ich na plech, pokvapkajte olejom a posypte soľou. Všetko premiešajte, rozložte na plech a pečte 20 – 25 minút pri teplote 195 – 200 °C.

3

Medzitým v menšej miske zmiešajte pretlak, papriku, olej, soľ a čierne korenie. Do zmesi kurča naložte a dajte do chladničky. Po 20 – 25 minútach hranolčeky vyberte z rúry, otočte, presuňte ich na jednu stranu panvice (aby sa k nim vošlo kuracie mäso) a nechajte chvíľu bokom.

4

Medzitým rozohrejte menšiu panvicu a na vysokom stupni ohrevu kurča 1 – 2 minúty orestujte z každej strany dozlatista.

5

Takto pripravené kurča dajte na plech s hranolčekmi, posypte čedarom a parmezánom a pečte v rúre 12 – 15 minút pri teplote 180 – 190 °C.

TIP
Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu