HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Zemiaky olúpte, umyte a nakrájajte na kocky s veľkosťou cca 3 cm × 3 cm.

2

Pripravte si hrniec a napustite doň dostatok studenej vody. Do hrnca vložte nakrájané zemiaky, pridajte soľ a bobkové listy a obsah hrnca priveďte do varu. Až voda začne vrieť, ohrev stlmte na stredný stupeň, hrniec zakryte pokrievkou a varte 18 – 20 minút.

3

Kým sa zemiaky varia, začnite pripravovať kuracie prsia: rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si menšiu misku a stredne veľkú panvicu vhodnú do rúry.

4

V miske zmiešajte mletú papriku, sušený cesnak a repkový olej, potom do misky vložte kuracie prsia, ochuťte ich soľou, čiernym korením a dôkladne ich premiešajte aj s ďalším korením.

5

Teraz si na vysokom stupni ohrevu nasucho rozohrejte panvicu vhodnú do rúry, vložte do nej okorenené kuracie prsia a z každej strany ich 2 – 3 minúty opekajte z každej strany. Potom panvicu s mäsom preložte do predhriatej rúry a pri 175 – 180 °C pečte 15 – 18 minút. Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky.

6

Až sa zemiaky dovaria, sceďte ich, vyberte z hrnca bobkové listy a zemiaky roztlačte.

7

Pripravte si menší hrniec, nalejte doň mlieko, pridajte maslo a priveďte do varu. Len čo mlieko začne vrieť, ohrev stlmte na mierny stupeň a počkajte, kým sa maslo nerozpustí.

8

Keď sa maslo v mlieku rozpustí, vezmite tyčový mixér so nástavcom na šľahanie (alebo metličku) a všetko teplé mlieko s maslom postupne zašľahajte do roztlačených zemiakov.

9

Do horúcej vyšľahanej kaše opatrne primiešajte špenát a nechajte ho zvädnúť. Hotovú zemiakovú kašu so špenátom podávajte s pečeným kuracím mäsom.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu