Košík je prázdny
Kuracie stehná s kôprovým dipom
- 13 minV kuchyni
- 42 minNičnerobenie
- 55 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 6 porciíPočet porcií
Niekedy niet nad poriadne prepečené mäso. Recept na kuracie stehná je super jednoduchý a výborne ho doplní kôprový dip. Dobrú chuť!
Suroviny
6 porcií
Na kuracie stehná:
- 6× kurací stehina s kožou
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžičky talianského korenia (sušenej bazalky s tymianom, rozmarínom a oreganom)
- 2 lyžičky mletej údenej papriky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 200 g kyslej smotany (15 % tuku)
- 100 g majonézy
- 1 lyžica čerstvého kôpru (nasekať najemno)
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Rúru vyhrejte na 210 – 220 °C. Pekáč (40 cm × 30 cm) vysteľte alobalom a vložte doň mriežku na pečenie.
2
Mäso osušte papierovou utierkou, aby ste odstránili prípadnú vlhkosť. Potom ho pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Položte na mriežku a pečte 35 – 40 minút pri teplote 210 – 220 °C.
3
Medzitým si pripravte kôprový dip: Zmiešajte všetky uvedené ingrediencie a hotový dip dajte chladiť do chladničky. Kurča podávajte s dipom.
TIP
Podávajte s pečenými zemiakmi alebo kašou.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými