HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si zapekaciu formu (15 cm × 25 cm).

2

Do menšej rajnice dajte na miernom stupni ohrevu rozohriať maslo (cca 1 minútu). Rozohriate maslo zasypte múkou a za občasného miešania varte 3 – 4 minúty, kým múka mierne zozlatne.

3

Potom do rajnice prilejte trochu mlieka a všetko rozmiešajte metličkou. Mlieko postupne prilievajte, kým ho celé nespracujete. Nakoniec pridajte parmezán a dochuťte soľou a korením. Hotový bešamel odstavte.

4

Ošúpte cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájajte najemno, cesnak nahrubo. V panvici s hlbším dnom rozohrejte olej. Vložte doň mäso, ochuťte ho provensalským korením, soľou a čiernym korením a na vysokom stupni ohrevu restujte 3 – 4 minúty.

5

Potom všetko zalejte paradajkami, stlmte na stredný a 5 – 6 minút povarte. Po uplynutí tohto času odstavte a pridajte bazalku..

6

Naspodok zapekacej misy rozložte pláty lasagní, na ne dajte vrstvu mäsovej zmesi, pridajte ⅓ bešamelu a spodnou stranou lyžice zarovnajte.

7

Navrch natrhajte asi ⅓ mozzarelly a zakryte plátmi lasagní. Tento postup opakujte ešte dvakrát alebo kým máte suroviny. Lasagne pečte 50 – 60 minút pri teplote 175 – 180 °C.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu