Lečo
- 30 minV kuchyni
- 2 minNičnerobenie
- 32 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Postup prípravy
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo. Paradajky a papriku umyte a nakrájajte na väčšie kúsky (cca 2 cm × 2 cm).
Vo väčšej panvici (⌀ cca 25 cm) rozohrejte 2 lyžice repkového oleja a na miernom až strednom stupni ohrevu na ňom 5 – 6 minút restujte nakrájanú cibuľu. Potom pridajte nakrájanú papriku a na strednom stupni ohrevu ju restujte 2 – 3 minúty.
Nakoniec pridajte nakrájané paradajky a všetko spolu restujte ešte 5 – 7 minút na strednom stupni ohrevu, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu. Podľa potreby podlejte trochou vody, aby zelenina neprihorela.
Medzitým v menšej miske rozšľahajte 3 vajcia so soľou a korením. Vlejte ich do panvice a na strednom stupni ohrevu povarte ešte 3 – 4 minúty.
Hotové lečo rozdeľte na jednotlivé porcie a ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými
Vajcia do leča nepatria...alebo potom to netreba nazvať lečom...a už sa vôbec nerobí na oleji...buď na oleji z vypraženej jemno nakrájanej slaniny alebo na lyžici bravčovej masti