Malinovočokoládové mafiny
- 15 minV kuchyni
- 40 minNičnerobenie
- 55 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 kusovPočet porcií
Suroviny
- 2× vajce (veľkosť M)
- 250 g bieleho jogurtu (3,5 % tuku)
- 80 ml slnečnicového oleja
- 80 g bieleho kryštálového cukru
- 150 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 25 g kakaa holandského typu
- 1 lyžička jedlej sody
- 70 g mrazených malín
- 80 g čokolády na varenie (nasekanej najemno, obsah kakaa min. 70 %)
Postup prípravy
Najprv si vyhrejte rúru na 185 – 190 °C a plech na mafiny vysteľte papierovými košíčkami.
Do väčšej misy rozklepnite 2 vajcia. Pridajte jogurt, 80 ml slnečnicového oleja a cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Keď je zmes hladká, pridajte do misy múku, prášok do pečiva, kakao, sódu bikarbónu, mrazené maliny a najemno nasekanú čokoládu. Všetko vymiešajte na hladké cesto.
Hotovým cestom pomocou lyžice naplňte papierové košíčky zhruba do ¾ ich objemu.
Formu s mafinmi vložte do vyhriatej rúry a pečte 33 – 35 minút pri teplote 185 – 190 °C.
Keď sú mafiny upečené, formu vyberte z rúry a nechajte ich v nej ešte 5 minút chladnúť.
Nakoniec hotové malinovočokoládové muffiny vyberte z formy a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými