Mexická tortilla
- 17 minV kuchyni
- 6 minNičnerobenie
- 23 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 kusyPočet porcií
Suroviny
- 100 g varených kuracích pŕs
- 6× cherry paradajky
- 50 g cheddaru
- 50 g eidamu 30 % tuku v sušine
- 1× vajce (veľkosť M)
- ½ lyžičky mletého sušeného koriandra
- 4× biela pšeničná tortilla (⌀ 20 cm)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Pripravte si kontaktný gril a rozohrejte ho na strednú až vysokú teplotu.
Varené kuracie prsia natrhajte na tenké prúžky, cherry paradajky nakrájajte na malé kúsky, čedar a eidam nahrubo nastrúhajte.
Pripravte si stredne veľkú misu, dajte do nej natrhané kuracie prsia, nakrájané cherry paradajky, nastrúhaný čedar, nastrúhaný eidam a vajce, všetko premiešajte a dochuťte koriandrom, soľou a čiernym korením.
Na spodnú časť kontaktného grilu dajte tortillu, na ňu rozprestrite ½ zmesi z misy a zmes priklopte ďalšou tortillou. Gril zaklapnite, tortillu pečte 2 – 3 minúty, opakujte s ďalšími tortillami. Hotové tortilly rozkrájajte na 4 časti a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými