Nepečené čokoládové sušienky
- 19 minV kuchyni
- 60 minNičnerobenie
- 79 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 kusovPočet porcií
Suroviny
- 80 g hrozienok
- 80 g vlašských orechov
- 160 g ovsenej múky (jemne mletých ovsených vločiek)
- 1 lyžička mletej škorice
- 200 g čokolády na varenie (min. 50 % kakaa)
Postup prípravy
Hrozienka a vlašské orechy nakrájajte najemno.
Do väčšej misy nasypte ovsenú múku, mletú škoricu, hrozienka a orechy a premiešajte.
Čokoládu nalámte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry. Nastavte nízky výkon a časovač na 15 – 20 sekúnd. Po uplynutí času misku vyberte, čokoládu premiešajte a ešte nechajte krátko zahriať. Opakujte tak dlho, kým sa všetky kúsky čokolády nerozpustia.
Rozpustenú čokoládu nalejte do misy k ostatným ingredienciám a premiešajte.
Pripravte si plech alebo tácku a vysteľte ich papierom na pečenie. Z čokoládovej hmoty na vytvarujte guľky s hmotnosťou 22 – 24 g, rozložte ich na plechu alebo na tácke a každú guľku ešte dlaňou zľahka pritlačte, aby sa vytvorila zhruba 1 cm hrubá placka.
Keď celú čokoládovú hmotu spracujete, plech alebo tácku vložte aspoň na 1 hodinu do chladničky alebo chladnej miestnosti.
Po sušienky stuhnú, môžete ich podávať.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými