Košík je prázdny
Ovsená kaša
- 14 minV kuchyni
- 0 minNičnerobenie
- 14 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Základný recept na ovsenú kašu nájdete nižšie, kúzlo kaší však spočíva v tom, ako ich ochutíte. Med, oriešky, škorica, ovocie – fantázii sa medze nekladú. Niekto má radšej slané raňajky, za aký tým kopete vy?
Suroviny
2 porcie
- 15 g masla
- 20 g bieleho kryštálového cukru (možno nahradiť medom)
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 500 ml polotučného mlieka
Postup prípravy
1
V hrnci na strednom stupni ohrevu rozpusťte maslo.
2
Len čo je maslo rozohriate, prisypte do hrnca cukor, ovsené vločky a všetko za stáleho miešania pražte na strednom stupni ohrevu 4 – 5 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne svetlý karamel.
3
Potom prilejte 500 ml mlieka a za stáleho miešania varte kašu do zhustnutia 5 – 6 minút na strednom stupni ohrevu.
4
Keď je kaša dostatočne hustá, odstavte, kašu rozdeľte do 2 misiek a podávajte.
TIP
Kašu môžete dochutiť mletou škoricou, kardamómom, nakrájaným ovocím alebo orechmi.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými