Paprikáš s morčacím mäsom
- 15 minV kuchyni
- 35 minNičnerobenie
- 50 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
- 2 strúčiky cesnaku
- 1× veľká žltá cibuľa (90 g)
- 2 lyžice repkového oleja
- 400 g morčacieho mäsa (nakrájat na cca 2 cm kúsky)
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- ¼ lyžičky mletej štipľavej papriky
- 400 ml vody
- 1× väčšia červená paprika (nakrájat na cca 2 cm kúsky)
- 180 ml smotany na varenie 12%
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nakrájať najemno)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najprv prepasírujte cesnak a najemno nakrájajte cibuľu.
Vo väčšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu rozohrejte olej a orestujte na ňom mäso (3 – 4 minúty). Potom ohrev stlmte na mierny stupeň, pridajte cibuľu a restujte ďalšie 2 minúty. Nakoniec pridajte cesnak, sladkú a štipľavú papriku a restujte ďalších 30 – 60 sekúnd.
Obsah hrnca zalejte vodou a ohrev zvýšte na vyšší stupeň. Varte 20 – 25 minút alebo kým sa voda takmer nevyparí a nezostane len 50 – 100 ml. Vtedy ohrev stlmte na mierny stupeň a pridajte červenú papriku a smotanu. Varte na miernom až strednom stupni ohrevu 5 – 8 minút, kým paprika nezmäkne.
Nakoniec odstavte, dochuťte soľou a korením podľa chuti, pridajte petržlenovú vňať a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými