Parfait
- 28 minV kuchyni
- 120 minNičnerobenie
- 148 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
- 500 ml polotučného mlieka
- 37 g vanilkového pudingu v prášku
- 60 g bieleho kryštálového cukru
- 180 g zrelého banánu (olúpať)
- 8 g vanilkového cukru
- 350 g plnotučného tvarohu
- 80 g ľubovoľných svetlých maslových sušienok
Postup prípravy
Najprv si pripravte 3 poháre s objemom 200 ml.
Vo vyššej nádobe rozmiešajte v 500 ml mlieka vanilkový puding s cukrom. Keď sa cukor rozpustí, nalejte pudingovú zmes do hrnca a za stáleho miešania začnite variť na strednom stupni ohrevu, varte 10 – 12 minút. Len čo vznikne hustý puding, odstavte a hrniec preložte na pracovnú plochu.
Potom si pripravte tvarohový krém. Do vyššej nádoby na mixovanie vložte olúpaný banán a vanilkový cukor a tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. K hladkej banánovej zmesi primiešajte tvaroh.
Do menšej misky rozmrvte sušienky.
V pohároch vytvárajte vrstvy: na dno pohára dajte vždy 1 vrstvu rozmrvených sušienok, potom 1 vrstvu pudingu a nakoniec 1 vrstvu tvarohovej zmesi. Tento postup ešte raz zopakujte. Keď týmto spôsobom naplníte všetky poháre, vložte ich aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Vychladnuté parfait môžete podávať.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými