Pečená feta
- 15 minV kuchyni
- 50 minNičnerobenie
- 65 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- ½× stredná paradajka (cca 60 g)
- 30 g hladkej bielej pšeničnej múky (na pomúčenie dosky)
- 1× kocka fety (200 g)
- 300 g listového cesta (alebo 1 hotový plát*)
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky sušeného provensalského korenia
- 1× vajce (veľkosť M)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 180 °C, pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie. Paradajku nakrájajte na tenšie plátky.
Pomúčite si dosku a cesto rozvaľkajte na plát veľkosti cca 20 cm × 30 cm. Na ľavý kraj kratšej strany dajte fetu tak, aby ju bolo možné z ľavej strany dobre prekryť cestom.
Na fetu rozotrite paradajkový pretlak, posypte ju korením, soľou a korením a navrch rozložte plátky paradajky, ktorými fetu pokryjete. Priklopte cestom z ľavej strany a potom aj z bočných strán, zrolujte a preložte na plech.
V malej mištičke rozšľahajte vajce a cesto ním potrite. Pečte 45 – 50 minút pri teplote 175 – 180 °C.
*V tomto prípade cesto už nemusíte vaľkať.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými