Pikantné tofu
- 21 minV kuchyni
- 14 minNičnerobenie
- 35 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Postup prípravy
Najskôr si pripravte marinádu: do stredne veľkej misy dajte repkový olej, sójovú omáčku, čili vločky, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte.
Tofu nakrájajte na kocky s veľkosťou cca 1,5 cm × 1,5 cm. Nakrájané tofu vložte do misy s pripravenou marinádou a dôkladne ho obaľte. Potom misu premiestnite do chladničky a nechajte tofu marinovať aspoň 15 minút.
Počas marinovania si najemno nakrájajte jarnú cibuľku.
Po uvedenom čase vyberte misu s tofu z chladničky a nasucho si rozohrejte stredne veľkú panvicu. Následne do panvice pridajte marinované tofu a zvyšnú marinádu z misy a všetko opekajte 8 – 10 minút na miernom až strednom stupni ohrevu.
Opečené tofu premiestnite na servírovacie taniere, posypte ho nakrájanou jarnou cibuľkou a sezamom a ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými