Plnené papriky v paradajkovej omáčke
- 30 minV kuchyni
- 62 minNičnerobenie
- 92 minCelkom
- strednáNáročnosť
- 5 porciíPočet porcií
Suroviny
- 100 g bielej cibule (ošúpať a nakrájať na cca 1 cm kocky)
- 150 g mrkvy
- 70 g petržlenu
- 100 g buľvového zeleru
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 1 lyžička bieleho kryštálového cukru
- 1 lyžica kvasného vínneho octu (môžete použiť aj biely vínny)
- 40 g paradajkového pretlaku
- 3× suché bobkové listy
- 1× celá škorica
- 400 ml vody
- 250 g krájaných paradajok v plechovke
- 5× biela paprika ()
- 100 g anglickej slaniny
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv ošúpte cibuľu, očistite mrkvu, koreňový petržlen a zeler a všetko nakrájajte na kocky 1 cm × 1 cm.
Na strednom stupni ohrevu rozohrejte väčší hrniec so slnečnicovým olejom, vložte doň nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler a restujte 8 – 9 minút.
Po uplynutí uvedeného času pridajte cukor, ocot, pretlak, bobkové listy a škoricu a za stáleho miešania restujte ďalšiu minútu. Potom prilejte vodu, pridajte krájané paradajky, soľ a čierne korenie a všetko 10 – 11 minút povarte na strednom stupni ohrevu.
Kým sa paradajková omáčka varí, vyhrejte rúru na 200 – 205 °C a pripravte si vyšší pekáč s rozmermi 30 cm × 40 cm.
Z každej papriky zrežte z vrchnej časti, kde je stopka, asi centimeter, odstráňte jadierka a papriku opláchnite.
Do väčšej misky nakrájajte na tenké rezančeky anglickú slaninu. K slanine ďalej pridajte mleté mäso, mletú rascu, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte. Hotovou mäsovou zmesou naplňte papriky.
V momente, keď bude omáčka prevarená, odstavte a celý obsah hrnca prelejte do pripraveného pekáča. Na vrstvu omáčky poukladajte plnené papriky. Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 – 50 minút pri teplote 200 – 205 °C.
Po uplynutí uvedeného času pekáč z rúry vyberte, papriky rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými