Plnené vajcia à la caesar šalát
- 30 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 45 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 kusovPočet porcií
Postup prípravy
Najskôr rozohrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. V stredne veľkom hrnci dajte variť vodu na vajcia.
Kuraciu kožu očistite, osušte a rozložte na papier na pečenie. Ochuťte soľou a čiernym korením a pečte dozlatova 10 – 15 minút pri 190 – 200 °C. Po upečení ju vytiahnite, nechajte vychladnúť a následne nakrájajte na menšie kúsky.
Len čo voda v hrnci začne vrieť, vložte do nej vajcia a varte 9 – 11 minút na strednom stupni ohrevu. Potom vajcia vyberte a vložte do studenej vody – rýchlejšie tak vychladnú a dajú sa ľahšie šúpať.
Uvarené a vychladnuté vajcia ošúpte a pozdĺžne rozrežte na polovice. Žĺtky vylúpnite tak, aby sa neporušili bielky, a dajte ich do vyššej nádoby. Pridajte parmezán, kuraciu kožu, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu, rozmixujte tyčovým mixérom dohladka a dochuťte soľou a čiernym korením.
Pažítku nasekajte najemno, bielky naplňte vytvoreným žĺtkovým krémom, posypte pažítkou a sladkou paprikou a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými