HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najskôr rozohrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. V stredne veľkom hrnci dajte variť vodu na vajcia.

2

Kuraciu kožu očistite, osušte a rozložte na papier na pečenie. Ochuťte soľou a čiernym korením a pečte dozlatova 10 – 15 minút pri 190 – 200 °C. Po upečení ju vytiahnite, nechajte vychladnúť a následne nakrájajte na menšie kúsky.

3

Len čo voda v hrnci začne vrieť, vložte do nej vajcia a varte 9 – 11 minút na strednom stupni ohrevu. Potom vajcia vyberte a vložte do studenej vody – rýchlejšie tak vychladnú a dajú sa ľahšie šúpať.

4

Uvarené a vychladnuté vajcia ošúpte a pozdĺžne rozrežte na polovice. Žĺtky vylúpnite tak, aby sa neporušili bielky, a dajte ich do vyššej nádoby. Pridajte parmezán, kuraciu kožu, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu, rozmixujte tyčovým mixérom dohladka a dochuťte soľou a čiernym korením.

5

Pažítku nasekajte najemno, bielky naplňte vytvoreným žĺtkovým krémom, posypte pažítkou a sladkou paprikou a podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu