Pórová polievka s parmezánom a bazalkou
- 20 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 35 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Postup prípravy
Pór si nakrájajte na cca 1 cm veľké kúsky, zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky asi 1 cm × 1 cm veľké a cesnak ošúpte.
Pripravte si hrniec, nalejte doň slnečnicový olej a rozohrejte ho na strednom stupni ohrevu.
Len čo sa olej rozpáli, dajte do hrnca nakrájaný pór a ošúpaný cesnak a opekajte ich 6 – 7 minút na strednom stupni ohrevu.
Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, prilejte vývar a smotanu, pridajte soľ, čierne korenie a všetko varte 10 – 15 minút na strednom stupni ohrevu, kým zemiaky nezmäknú.
Pokým sa polievka varí, parmezán najemno nastrúhajte.
Po uvarení polievky vypnite ohrev, do hrnca pridajte bazalku a maslo a obsah hrnca rozmixujte tyčovým mixérom.
Po rozmixovaní polievku rozdeľte na požadované porcie, každú porciu posypte nastrúhaným parmezánom a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými