HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Suroviny

3 kusy
Na karamel:

Postup prípravy

1

Rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si 3 malé ramekiny* a vyššiu zapekaciu formu, do ktorej sa všetky ramekiny zmestia.

2

Pripravte si karamel: Do nepriľnavej panvice nasypte 60 g cukru, prilejte 3 lyžice vody a za stáleho miešania zahrievajte na strednom stupni ohrevu 4 – 5 minút, kým cukor nezačne hnednúť a bubliny rýchlo pukať. Keď docielite tento bod, panvicu ihneď odstavte a hotový karamel rovnomerne rozdeľte do pripravených ramekinov.

3

Do menšej rajnice dajte zahrievať 100 ml mlieka so 100 ml smotany na šľahanie a cukrom a za stáleho miešania nechajte cukor rozpustiť.

4

Medzitým v menšej miske rozšľahajte 3 žĺtky s 1 lyžičkou vanilkového extraktu. Keď sa cukor v rajnici rozpustí, zmes pomaly prilievajte do misky k žĺtkom. Zmes do rajnice prilievajte naozaj opatrne, inak sa žĺtky zrazia .

5

Hotovú zmes nalejte cez sitko do ramekinov. Naplnené ramekiny vložte do zapekacej formy a nalejte do nej horúcu vodu, ktorá bude siahať po ⅓ ramekinov. Zapekaciu formu vložte do rúry a puding pečte 18 – 20 minút pri teplote180 °C. Po upečení ramekiny vyberte z formy a puding podávajte.

6

*Ramekin je malá zapekacia forma vysoká asi do ½ bežného 250 ml hrnčeka. Zmestí sa doň cca 125 ml.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu