Quesadilly
- 24 minV kuchyni
- 8 minNičnerobenie
- 32 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 6× cherry paradajky
- 100 g ľubovoľnej papriky
- 1× jarná cibuľka
- 200 g eidamu 30 % tuku v sušine
- 150 g čedaru
- 6× biela pšeničná tortilla (⌀ 20 cm)
Postup prípravy
Cherry paradajky a papriku nakrájajte na malé kocky. Jarnú cibuľku nakrájajte najemno a v menšej miske potom zmiešajte so všetkou nakrájanou zeleninou.
Eidam a čedar najemno postrúhajte do väčšej misky a premiešajte.
Pripravte si panvicu, do ktorej sa najlepšie zmestí tortilla a na miernom stupni ohrevu ju rozohrejte. Na rozohriatu panvicu položte vždy 1 tortillu a rozprestrite na ňu ⅙ syra a ⅙ zeleninovej zmesi. Opekajte 1 – 2 minúty na miernom stupni ohrevu. Syr sa rozpustí a tortilla sa opečie dozlatista.
Opečenú tortillu na panvici preložte napoly a stlačte vareškou, aby sa syr rozprestrel a polovice tortilly zlepili k sebe.
Hotovú quesadillu dajte na tanier, asi 5 minút nechajte vychladnúť, rozkrojte napoly a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými