Quesadilly s kukuricou
- 15 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 30 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
- 1× stredne veľká červená cibuľa (možno nahradiť žltou)
- 1× veľká mäsitá paradajka
- 2× jarná cibuľka
- 30 g mrazené kukurice
- 3 lyžice čerstvého koriandra (nasekať najemno)
- ½ lyžičky mletého čili (môžete vynechať)
- 120 g eidamu (nastrúhať)
- 120 g cheddaru (nastrúhať)
- 6× biela pšeničná tortilla (⌀ 20 cm)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Cibuľu ošúpte a potom ju spoločne s paradajkou a jarnými cibuľkami nakrájajte najemno.
Nakrájané ingrediencie premiestnite do stredne veľkej misky, pridajte kukuricu, nasekaný koriander (alebo petržlenovú vňať), mleté čili, soľ a čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte.
V druhej miske si zmiešajte strúhaný eidam a strúhaný čedar.
Pripravte si väčšiu panvicu (s priemerom aspoň 20 cm), vložte do nej 1 tortillu a panvicu dajte na mierny stupeň ohrevu. Tortillu v panvici posypte 40 g syrovej zmesi, na syrovú vrstvu rozložte ⅓ paradajkovo-kukuričnej zmesi, tú potom zasypte ďalšími 40 g syrovej zmesi a prikryte druhou tortillou.
Potom panvicu zakryte pokrievkou a ohrievajte 2 – 3 minúty na miernom stupni ohrevu, aby sa syr rozpustil. Potom quesadillu v panvici otočte, opekajte ju ďalšie 1 – 2 minúty dozlatova a následne ju z panvice vyberte.
Rovnakým spôsobom pripravte ďalšie 2 quesadilly zo zvyšných 4 tortíll a zvyšku syrovej i paradajkovo-kukuričnej zmesi.
Hotové quesadilly podávajte ihneď po upečení.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými