Raňajkové mafiny so šampiňónmi a cesnakom
- 26 minV kuchyni
- 38 minNičnerobenie
- 64 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 kusovPočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Rúru si vyhrejte na 205 – 210 °C a plech na mafiny vysteľte papierovými košíčkami.
Potom si pripravte zeleninu: šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky a žltú cibuľu s cesnakom ošúpte a nakrájajte najemno.
V panvici na strednom stupni ohrevu rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a maslo. Keď je tuk rozohriaty, pridajte do panvice nakrájané šampiňóny, cibuľu a cesnak a všetko 5 – 6 minút restujte na strednom stupni ohrevu.
Medzitým do väčšej misy rozklepnite 5 vajec. Pridajte múku, 70 ml mlieka, sušenú majoránku, kypriaci prášok do pečiva, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte tak, aby vzniklo redšie cesto.
Keď sú šampiňóny opečené, odstavte a obsah panvice pridajte do misy k ostatným surovinám. Všetko ešte raz premiešajte a cesto naberačkou postupne ponalievajte do pripravenej formy na mafiny. Každý košíček plňte zhruba do ¾ objemu.
Plech s košíčkami vložte do rúry vyhriatej na 205 – 210 °C a mafiny pečte 30 – 35 minút, kým nebudú zlatisté.
Po uplynutí času plech vyberte, upečené mafiny vyberte z formy na tanier a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými