Raňajkové slaninové mafiny
- 20 minV kuchyni
- 32 minNičnerobenie
- 52 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 kusovPočet porcií
Suroviny
- 100 g anglickej slaniny (nakrájet na plátky, obsah mäsa minimálne 94 %)
- 5× vajce (veľkosť M)
- 50 ml polotučného mlieka
- 60 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 20 g vňate z jarnej cibuľky (nasekať najemno)
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 200 – 205 °C a plech na mafiny vysteľte papierovými košíčkami. Každý košíček po celom obvode vysteľte plátkom slaniny.
Do väčšej misy rozklepnite 5 vajec, pridajte 50 ml mlieka, hladkú múku, sušený tymian, najemno nasekanú vňať z jarnej cibuľky, prášok do pečiva, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte tak, aby vzniklo redšie cesto.
Hotovým cestom naplňte papierové košíčky vyložené slaninou tak, aby bol každý košíček naplnený zhruba do ¾ objemu.
Keď naplníte všetky košíčky, plech vložte do rúry vyhriatej na 200 – 205 °C a mafiny pečte 30 – 32 minút.
Po uplynutí uvedeného času plech vyberte, upečené mafiny presuňte na tanier a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými