Rýchle špagety s hubami
- 20 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 35 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
- 200 g pšeničných špagiet v suchom stave (možno nahradiť akýmkoľvek iným druhom cestovín)
- 250 g zmes čerstvých húb akéhokoľvek druhu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 80 g strúhaného parmezánu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Pripravte si stredne veľký hrniec, nalejte doň dostatok vody, pridajte soľ a priveďte do varu. Potom znížte na stredný stupeň ohrevu, pridajte do hrnca špagety a varte ich 8 – 10 minút (alebo podľa času uvedeného na obale).
Počas varenia špagiet si očistite huby a podľa potreby ich nakrájajte na menšie kúsky.
Až sa špagety dovaria, odoberte z hrnca 1 hrnček (250 ml) vody, v ktorej sa varili, a dajte ho zatiaľ bokom. Potom špagety sceďte.
Zoberte si väčšiu panvicu a na strednom stupni ohrevu v nej rozohrejte olivový olej a maslo. Potom do panvice pridajte nakrájané huby, soľ a čierne korenie a opekajte 4 – 5 minút na strednom stupni ohrevu.
Po uvedenom čase do panvice prilejte 100 ml vody z varenia špagiet, ktorú ste si predtým odobrali, a obsah panvice zahrievajte na strednom stupni ohrevu ďalších 4 – 5 minút
(v priebehu uvedeného času by sa pridaná voda mala vypariť).
Vtedy do panvice pridajte scedené špagety, ďalších 100 ml vody odobratej z varenia a strúhaný parmezán, všetko premiešajte, znížte ohrev na mierny stupeň a celú zmes varte do zhustnutia (potrvá to zhruba 1 – 3 minúty). Podľa potreby prilievajte do zmesi vodu.
Po zhustnutí odstavte hotovú zmes a ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými