Šampiňóny na cesnaku s cibuľou a bylinkami
- 17 minV kuchyni
- 6 minNičnerobenie
- 23 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
- 350 g bielych šampiňónov (môžete použiť aj hnedé)
- 100 g červenej cibule (môžete nahradiť žltou)
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice čerstvé pažítky (môžete použiť aj sušenú)
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného majoránu
- 1 lyžica sušeného tymianu
- kôra z 1 malého citróna
- šťava z 1 malého citróna
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Šampiňóny očistite a rozkrájajte na štvrtky, cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, pažítku nasekajte najemno a kôru z citróna rovnako nastrúhajte najemno.
Pripravte si panvicu, nalejte do nej olivový olej a rozohrejte ho na najvyššom stupni ohrevu. Potom do panvice nasypte rozkrájané šampiňóny a sprudka ich opekajte 3 – 4 minúty na najvyššom stupni ohrevu.
Do panvice k šampiňónom pridajte cibuľu a cesnak a všetko opekajte ďalšie 2 minúty na najvyššom stupni ohrevu.
Len čo šampiňóny s cesnakom a cibuľou opečiete, vypnite ohrev a obsah panvice dochuťte soľou, čiernym korením, nasekanou pažítkou, majoránom, tymianom, kôrou a šťavou z citróna a všetko premiešajte.
Hotové šampiňóny nechajte ešte aspoň 4 minúty odstáť na panvici a potom podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými