Košík je prázdny
Sendvič
- 15 minV kuchyni
- 0 minNičnerobenie
- 15 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 1 porciaPočet porcií
Nie je sendvič ako sendvič. Ak si ho pripravíte sami doma, platí to dvojnásobne, pretože si doň môžete dať presne to, na čo máte chuť. Inšpirovať sa môžete aj týmto receptom.
Suroviny
1 porcia
- 50 g anglickej slaniny (nakrájať na plátky)
- 1 lyžica vody
- 1× biela bageta (150 g)
- 1 lyžica majonézy
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- 70 g plátkového syra gouda
- 150 g bravčovej šunky (min. 90% mäsa)
- 50 g choriza alebo paprikové salámy (nakrájať na tenké plátky)
- 20 g ľadového šalátu (nakrájať najemno)
- 1× menšie paradajky (nakrájané na tenké koliečka)
Postup prípravy
1
Plátky slaniny rozložte na dno panvice, prilejte 1 lyžicu vody a na strednom stupni ohrevu 2 – 3 minúty restujte z každej strany.
2
Medzitým prekrojte bagetu napoly, spodnú polovicu potrite 1 lyžicou majonézy a vrchnú 2 lyžičkami plnotučnej horčice. Spodnú časť bagety postupne obložte plátkami goudy, bravčovou šunkou, chorizom nakrájaným na tenké plátky, kúskami šalátu a na tenké kolieska nakrájanou paradajkou. Na vrstvu paradajok nakoniec položte opečenú slaninu a priklopte vrchnou stranou bagety.
3
Hotový sendvič podávajte ihneď alebo ho zabaľte do alobalu a zjedzte neskôr, napríklad na desiatu.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými