Košík je prázdny
Šošovicová polievka
- 15 minV kuchyni
- 30 minNičnerobenie
- 45 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
3 porcie
- 1× veľká žltá cibuľa (cca 100 g)
- 2× stredne veľká mrkva (2× cca 80 g)
- 2 lyžice repkového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 2 lyžice hladkej bielej pšeničnej múky
- 2× suché bobkové listy
- 1,2 l zeleninového vývaru (alebo rovnaké množstvo vody s kvalitným bujónom)
- 200 g hnedej šošovice
- 2 lyžičky bieleho kryštálového cukru
- 2 lyžičky octu (môžete vynechať)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Najskôr nakrájajte cibuľu najemno a mrkvu na malé kúsky.
2
Do väčšieho hrnca dajte rozohriať olej a na strednom stupni ohrevu, cibuľu restujte (3 – 4 minúty). Medzitým prepasírujte cesnak.
3
Len čo bude cibuľa orestovaná, pridajte cesnak, papriku, múku a bobkové listy. Restujte ďalšie 1 – 2 minúty a potom zalejte vývarom. Pridajte šošovicu a mrkvu, priklopte pokrievkou a varte na strednom stupni ohrevu 24 – 28 minút, kým šošovica nezmäkne.
4
Po uvarení odstavte, dochuťte cukrom, octom, soľou a čiernym korením a podávajte.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými