Špagety s paradajkami
- 28 minV kuchyni
- 18 minNičnerobenie
- 46 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
- 300 g pšeničných špagiet v suchom stave
- 1× veľká žltá cibuľa (cca 120 g)
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 g cherry paradajok
- 2 lyžice repkového oleja
- 80 ml bieleho vína
- 400 g krájaných paradajok v plechovke
- 2 lyžičky bieleho kryštálového cukru
- 125 g mozzarelly
- 10 g čerstvej bazalky (nakrájať najemno)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najprv dajte do väčšieho hrnca variť vodu na špagety. Len čo voda zavrie, ohrev stlmte na stredný stupeň, vodu osoľte, vložte do nej špagety a varte ich 8 – 10 minút do „al dente“. Ak budú špagety uvarené, odoberte z hrnca 100 ml vody a špagety sceďte.
Medzitým nakrájajte cibuľu najemno, cesnak nahrubo a cherry paradajky na štvrtky.
Na panvici s hlbším dnom rozohrejte olej a na miernom stupni ohrevu restujte cibuľu 4 – 5 minút, aby zosklovatela. Pridajte cesnak a cherry paradajky a restujte 30 – 60 sekúnd na miernom stupni ohrevu.
Prilejte víno, ohrev zvýšte na maximum a víno nechajte 3 – 4 minúty zredukovať.
Pridajte paradajky z konzervy a varte 6 – 8 minút na miernom až strednom stupni ohrevu. Potom pridajte cukor a premiešajte, aby sa rozpustil (10 – 20 sekúnd).
Do panvice vlejte vodu zo špagiet, paradajky roztlačte a varte 4 – 6 minút, kým omáčka nezhustne. Medzitým si natrhajte mozzarellu.
Po uplynutí uvedeného času paradajkovú zmes odstavte, pridajte k nej hotové špagety a listy bazalky, dochuťte soľou a čiernym korením a všetko premiešajte. Podávajte s natrhanou mozzarellou.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými