HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv dajte do väčšieho hrnca variť vodu na špagety. Len čo voda zavrie, ohrev stlmte na stredný stupeň, vodu osoľte, vložte do nej špagety a varte ich 8 – 10 minút do „al dente“. Ak budú špagety uvarené, odoberte z hrnca 100 ml vody a špagety sceďte.

2

Medzitým nakrájajte cibuľu najemno, cesnak nahrubo a cherry paradajky na štvrtky.

3

Na panvici s hlbším dnom rozohrejte olej a na miernom stupni ohrevu restujte cibuľu 4 – 5 minút, aby zosklovatela. Pridajte cesnak a cherry paradajky a restujte 30 – 60 sekúnd na miernom stupni ohrevu.

4

Prilejte víno, ohrev zvýšte na maximum a víno nechajte 3 – 4 minúty zredukovať.

5

Pridajte paradajky z konzervy a varte 6 – 8 minút na miernom až strednom stupni ohrevu. Potom pridajte cukor a premiešajte, aby sa rozpustil (10 – 20 sekúnd).

6

Do panvice vlejte vodu zo špagiet, paradajky roztlačte a varte 4 – 6 minút, kým omáčka nezhustne. Medzitým si natrhajte mozzarellu.

7

Po uplynutí uvedeného času paradajkovú zmes odstavte, pridajte k nej hotové špagety a listy bazalky, dochuťte soľou a čiernym korením a všetko premiešajte. Podávajte s natrhanou mozzarellou.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu