HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv si pripravte zeleninu. Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno, cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo. Špargľu očistite a odlomte jej spodnú časť (2 – 3 cm), nakrájajte ju na 2 cm dlhé kúsky a oddeľte spodnú, tvrdšiu časť od vrchnej, mäkšej.

2

V panvici s hlbším dnom rozohrejte olej a na miernom stupni ohrevu na ňom orestujte špargľu so štipkou soli. Najprv pridajte spodnú polovicu špargle a restujte 1 minútu, potom pridajte vrchné časti a polovicu z celkového množstva cesnaku a restujte 30 sekúnd.

3

Panvicu odstavte a vyberte z nej špargľu. Potom panvicu vráťte na sporák a na miernom stupni ohrevu na panvici opekajte 4 – 6 minút cibuľu. Len čo cibuľa zosklovatie, pridajte k nej zvyšok cesnaku a 2 lyžice masla a restujte ešte 30 sekúnd na miernom stupni ohrevu.

4

Potom ohrev zvýšte na stredný stupeň, pridajte ryžu a restujte ju asi minútu. Všetko zalejte vínom a varte, kým sa víno nevyparí. Prilejte 300 ml vývaru a varte na miernom až strednom stupni ohrevu, kým vývar takmer nevsiakne. Potom prilejte ďalších 100 – 200 ml vývaru a vo varení pokračujte rovnakým spôsobom, kým nespotrebujete všetok vývar (vždy nechajte časť vývaru vsiaknuť a prilejte ďalších 100 – 200 ml). Celý proces potrvá 20 – 25 minút.

5

Len čo spotrebujete všetok vývar a ryža je uvarená, panvicu odstavte a do zmesi vmiešajte zvyšné 2 lyžice masla, 80 g parmezánu a orestovanú špargľu. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.

6

Hotové rizoto rozdeľte na jednotlivé taniere, každú porciu posypte zvyšným parmezánom a ihneď podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu