HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rúru dajte predhrievať rúru na 165 – 170 °C a pripravte si väčší pekáč (min. 30 cm × 40 cm).

2

Neošúpané jablká nakrájajte na väčšie kusy a zbavte jadrovníkov a cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo. Vložte ich do pripraveného pekáča a prilejte vodu.

3

Hus umyte, osušte a potom dôkladne osoľte, okoreňte a ochuťte rascou. Nezabudnite hus osoliť, okoreniť a ochutiť rascou aj vnútri dutiny.

4

Pripravenú hus vložte do pekáča, pekáč obaľte alobalom, vložte do rúry vyhriatej na 165 – 170 °C a pečte 80 – 85 minút.

5

Kým sa hus pečie, vezmite si malú misku a zmiešajte v nej med s octom a sušeným tymianom.

6

Po uplynutí uvedeného času vyberte pekáč z rúry a teplotu v rúre zvýšte na 185 – 190 °C. Z pekáča zložte alobal a hus po celom povrchu potrite zmesou medu, octu a tymianu.

7

Keď bude rúra vyhriata, vráťte pekáč späť do rúry a pečte dozlatista ďalších 55 – 60 minút. Každých 15 minút hus potierajte zmesou medu, octu a tymianu.

8

Po upečení pekáč vyberte z rúry, hus rozdeľte na požadované porcie a podávajte.

TIP
Hus servírujte najlepšie s bielou alebo červenou kapustou a žemľovou knedľou.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu