Syrová frittata
- 20 minV kuchyni
- 17 minNičnerobenie
- 37 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 4× vajce (veľkosť M)
- 100 ml polotučného mlieka
- 70 g cheddaru (nastrúhať na jemno)
- 70 g Hermelínu (nastrúhať na jemno)
- 120 g cottage syru
- 30 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 30 g čerstvé pažítky (nasekať najemno)
- 1 lyžička jedlej sody
- ½× veľká žltá cibuľa (cca 50 g)
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 ml repkového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 200 – 205 °C a pripravte si panvicu vhodnú do rúry.
Do väčšej misy rozklepnite vajcia a pridajte k nim mlieko, čedar, hermelín, cottage, múku, pažítku, soľ, čierne korenie a sódu bikarbónu a všetko metličky dôkladne vyšľahajte.
Potom ošúpte a najemno nakrájajte cibuľu a cesnak. Do panvice nalejte olej a na strednom stupni ohrevu ho rozohrejte. Len čo bude rozohriaty, pridajte cibuľu a cesnak a restujte 4 – 5 minút.
Po uplynutí času panvicu odstavte, preložte, nalejte do nej syrovú zmes a zľahka premiešajte. Potom panvicu vložte do rúry a pečte 14 – 15 minút pri teplote 200 – 205 °C. Po upečení frittatu nakrájajte na požadované porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými