Syrovovajcová nátierka
- 15 minV kuchyni
- 16 minNičnerobenie
- 31 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 5 porciíPočet porcií
Postup prípravy
Najprv dajte variť vajcia: v menšej rajnici priveďte do varu vodu, ohrev znížte na stredný stupeň, do vriacej vody vložte vajcia a varte ich 10 – 12 minút. Kým sa vajcia uvaria, nastrúhajte si najemno eidam.
Uvarené vajcia opláchnite studenou vodou a nechajte ich vychladnúť.
Kým vajcia chladnú, vezmite si menšiu misku a zmiešajte v nej nastrúhaný eidam, smotanový syr, majonézu a horčicu.
Vychladnuté vajcia olúpte, nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte do misky so syrovou zmesou a všetko opatrne premiešajte, aby si vajcia čo najviac zachovali svoju štruktúru. Výslednú zmes dochuťte soľou a korením.
Hotovú nátierku skladujte v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, kde vám vydrží 3 – 4 dni.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými