Syrový toast
- 30 minV kuchyni
- 4 minNičnerobenie
- 34 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 kusyPočet porcií
Suroviny
- 25 g cheddaru
- 25 g eidamu 30 % tuku v sušine
- 40 g mozzarelly
- 8× plátok bieleho pšeničného toastového chleba
- 40 g masla (izbovej teploty)
Postup prípravy
Všetky syry nastrúhajte nahrubo do stredne veľkej misky a zmiešajte.
Plátky toastového chleba rozložte na pracovnú plochu a rovnomerne na ne rozdeľte maslo. Maslo prstami votrite do toastov tak, aby ste v každom vytvorili jamku, ale zároveň žiadny neprederavili. Vďaka maslu sa striedka chleba nevráti do pôvodného tvaru, takže sa po priklopení vytvorí kapsa. Syr tak zostane uprostred a nevytečie.
Jamky v toastoch rovnomerne naplňte syrovou zmesou a potom priklopte zvyšnou polovicou toustov.
Na miernom stupni ohrevu si ohrejte panvicu. Do horúcej panvice postupne vkladajte toasty a každý pečte 1 – 3 minúty z každej strany na miernom stupni ohrevu.
Opečené syrové toasty nechajte 2 minúty vychladnúť a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými