HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Pripravte si väčší hrniec, napustite doň dostatočné množstvo vody a priveďte ju k varu.

2

Len čo začne voda vrieť, vložte do nej penne a varte ich 8 – 12 minút na strednom stupni ohrevu.

3

Kým sa penne varí, cibuľu a cesnak ošúpte a najemno nakrájajte a parmezán nastrúhajte najemno.

4

Po uvarení penne odoberte z hrnca 1 hrnček* vody, v ktorom sa penne varili, tento hrnček dajte bokom a penne sceďte.

5

Pripravte si väčšiu panvicu, rozohrejte v nej olej a na miernom až strednom stupni ohrevu opečte nakrájanú cibuľu cca 3 –

6

4 minúty.

7

Do panvice pridajte nakrájaný cesnak, sušené oregano a paradajkový pretlak, opekajte ďalších 30 – 60 sekúnd, potom prilejte smotanu a vodu z varenia penne a varte 5 – 10 minút na najvyššom stupni ohrevu, kým zmes nezhustne.

8

Uvarenú zmes v panvici dochuťte cukrom, soľou a čiernym korením, potom do zmesi pridajte uvarené penne a premiešajte.

9

Hotové cestoviny rozdeľte na jednotlivé porcie, každú porciu posypte parmezánom a podávajte.

10

* Jeden hrnček je asi 250 ml.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu