Tekvicová polievka
- 25 minV kuchyni
- 21 minNičnerobenie
- 46 minCelkom
- strednáNáročnosť
- 5 porciíPočet porcií
Postup prípravy
Najprv si pripravte zeleninu: Tekvicu umyte a nakrájajte na menšie kocky, cibuľu ošúpte a tiež nakrájajte na menšie kocky, cesnak ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy.
Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 40 g masla a 3 lyžice olivového oleja. Keď je tuk rozohriaty, dajte do hrnca kocky tekvice, cibuľu a nakrájaný cesnak a 9 – 10 minút restujte na strednom stupni ohrevu.
Len čo je zelenina opečená, prilejte do hrnca 500 ml zeleninového vývaru, osoľte, okoreňte, hrniec zakryte pokrievkou a všetko 13 – 14 minút povarte na strednom stupni ohrevu.
Po uplynutí tohto času hrniec odkryte, pridajte topený syr, 200 ml smotany na šľahanie a všetko varte bez pokrievky ešte 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.
Polievku odstavte, rozmixujte tyčovým mixérom dohladka, rozdeľte na porcie, každú porciu posypte tekvicovými semienkami a čili vločkami a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými