Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
- 32 minV kuchyni
- 25 minNičnerobenie
- 57 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 350 g tekvice hokkaido
- 150 g žlté cibule
- 40 g masla
- 20 ml slnečnicového oleja
- 1× suché bobkové listy
- 1 lyžička kari
- 1 strúčik cesnaku (nastrúhať na jemno)
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mlieka
- 100 ml smotany na varenie 12%
- 1 hrsť čerstvého koriandra (možno vynechať)
- 30 g nepražených nesolených tekvicových semienok
- 1 lyžica (nakrájať najemno)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Neošúpanú tekvicu Hokkaido nakrájajte na kocky s veľkosťou 2 cm × 2 cm a cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno.
Na strednom stupni ohrevu rozohrejte hrniec s maslom a olejom. Len čo bude tuk rozpálený, vložte do panvice cibuľu a restujte 4 – 5 minút na strednom stupni ohrevu.
Po uplynutí uvedeného času pridajte tekvicu, bobkový list, karí korenie a cesnak a všetko spoločne restujte ďalšie 3 – 4 minúty.
Potom do hrnca prilejte vývar, kokosové mlieko a smotanu, ochuťte soľou a čiernym korením, prikryte pokrievkou a varte 25 – 30 minút na strednom stupni ohrevu, kým tekvica nezmäkne.
Až bude tekvica mäkká, vypnite ohrev, vyberte bobkový list a polievku rozmixujte dohladka tyčovým mixérom.
Koriander nasekajte nahrubo. Hotovú polievku rozdeľte na požadované porcie, na každú porciu pridajte tekvicové semienka, koriander a čili a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými