Tekvicové karbonátky
- 28 minV kuchyni
- 7 minNičnerobenie
- 35 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 6 kusovPočet porcií
Suroviny
- 250 g tekvice hokkaido (nastrúhať nahrubo)
- 40 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 2 lyžice petržlenovej vňate (nakrájať najemno)
- 1× vajce (veľkosť M)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 2 lyžice repkového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najskôr do väčšej misy nahrubo nastrúhajte tekvicu, osoľte a nechajte odstáť, až pustí vodu (4 – 5 minút).
Potom z nej vyžmýkajte prebytočnú vodu a do misy pridajte múku, petržlenovú vňať, vajce, papriku a 1 lyžicu oleja. K zmesi prepasírujte cesnak, osoľte, ochuťte čiernym korením a všetko premiešajte.
Vo väčšej panvici (⌀ cca 22 cm) rozohrejte 1 lyžicu oleja a placky opekajte dozlatova 2 – 3 minúty z každej strany na miernom až strednom stupni ohrevu.
Len čo budú placky hotové, pripravte si dip: Avokádo ošúpte, zbavte kôstky a vložte do vyššej nádoby. Pridajte citrónovú šťavu, jogurt, soľ a čierne korenie. Všetko rozmixujte dohladka tyčovým mixérom. Placky podávajte s dipom.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými