TikTokové cestoviny z jedného hrnca
- 27 minV kuchyni
- 20 minNičnerobenie
- 47 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
- 1× veľká žltá cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 400 g cherry paradajok
- 2 lyžice repkového oleja
- 800 ml vody
- 200 g celozrnných semolinových cestovín v suchom stave
- 20 g čerstvej bazalky (nasekať nahrubo)
- 100 g strúhaného parmezánu (nastrúhať nahrubo)
- soľ
- čierne korenie
- 20 g strúhaného parmezánu (nastrúhať nahrubo)
Postup prípravy
Najprv si pripravte zeleninu: cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné plátky, cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo a cherry paradajky umyte a rozkrojte napoly.
V panvici s hlbokým dnom rozohrejte 2 lyžice repkového oleja. Do rozohriateho oleja pridajte nakrájanú cibuľu a na strednom stupni ohrevu ju restujte 3 – 4 minúty.
Potom pridajte nahrubo nakrájaný cesnak a restujte 30 – 60 sekúnd na strednom stupni ohrevu. Pridajte rozpolené cherry paradajky a restujte ešte 5 – 6 minút na strednom stupni ohrevu.
Prilejte 800 ml vody, pridajte cestoviny, soľ a čierne korenie a varte 15 – 20 minút na strednom až vysokom stupni ohrevu, kým sa voda takmer nevyparí a špagety nie sú uvarené al dente. Po uvarení cestovín hrniec odstavte.
Nakoniec do zmesi primiešajte nahrubo nasekanú bazalku a 100 g parmezánu a nechajte ho rozpustiť.
Hotové cestoviny rozdeľte do 2 tanierov a každú porciu pred podávaním posypte zvyšným parmezánom.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými