Toast s čokoládou a škoricou
- 20 minV kuchyni
- 19 minNičnerobenie
- 39 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 2× vajce (veľkosť M)
- 50 ml polotučného mlieka
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 2 lyžice mletej škorice
- 8× plátok bieleho pšeničného toastového chleba
- 80 g čokolády na varenie (min. 70 % kakaa)
Postup prípravy
Rúru vyhrejte na 200 – 205 °C a plech (20 cm × 40 cm) vysteľte papierom na pečenie.
Pripravte si 2 hlboké taniere. Do jedného z nich rozklepnite 2 vajcia, pridajte 50 ml mlieka a spolu ich rozšľahajte. Do druhého taniera nasypte cukor a mletú škoricu a premiešajte.
Plátky toastového chleba rozložte na pracovnú plochu. Na jednu polovicu toastových plátkov nalámte doprostred čokoládu a priklopte druhým plátkom. Takto pripravený toast zľahka stlačte rukou, zo všetkých strán obaľte vo vajci a obaľte v zmesi cukru a škorice. Obalené toasty ukladajte na pripravený plech.
Keď máte všetky toasty pripravené, vložte plech s nimi do vyhriatej rúry a pečte 17 – 19 minút pri teplote 200 – 205 °C.
Po upečení tousty vyberte z rúry a ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými