Toastové košíčky
- 15 minV kuchyni
- 16 minNičnerobenie
- 31 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 6 kusovPočet porcií
Suroviny
- 20 g masla (nechať zmäknúť)
- 6× plátok bieleho pšeničného toastového chleba
- 60 g anglickej slaniny
- 6× vajce (veľkosť M)
- 20 g vnatě jarnej cibuľky (nasekať najemno)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najskôr si rozohrejte rúru na 190 – 195 °C. Pripravte si plech na 6 mufinov a každú priehlbeň dôkladne vytrite maslom.
Potom si valčekom na cesto rozvaľkajte toastový chlieb zhruba na hrúbku 0,5 cm a vložte ho do formy na mufiny tak, aby vznikol košíček.
Až budete mať takto spracované všetky plátky, nakrájajte si najemno anglickú slaninu a rovnomerne ju rozdeľte do jednotlivých košíčkov z toastového chleba.
Nakoniec do každého košíčka vyklepnite vajce, osoľte a okoreňte čiernym korením.
Formu vložte do vyhriatej rúry a košíčky pečte 15 – 16 minút pri 190 – 195 °C. Po upečení vyberte z rúry, posypte jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými