Košík je prázdny
Tuniakový sendvič
- 10 minV kuchyni
- 0 minNičnerobenie
- 10 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
2 porcie
- 1× scedený tuniak vo vlastnej šťave z 1 konzervy
- 30 g zelených olív (nakrájať najemno)
- 60 g majonézy
- 60 g kyslej smotany (16 % tuku)
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 4× plátok bieleho pšeničného toastového chleba
- 4× listy ľadového šalátu
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
1
Najskôr si pripravte nátierku: V menšej miske zmiešajte scedeného tuniaka, najemno nakrájané olivy, majonézu, kyslú smotanu a plnotučnú horčicu. Dochuťte soľou a čiernym korením a premiešajte.
2
Potom začnite skladať sendviče: Na 1 plátok chleba dajte 1 list šalátu, naň naneste tuniakovú nátierku, potom ďalší list šalátu a nakoniec všetko priklopte druhým plátkom chleba. Rovnaký postup opakujte i so zvyšnými plátkami chleba.
3
Takto pripravené tuniakové sendviče môžete ihneď podávať.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými