Turecké vajcia
- 15 minV kuchyni
- 6 minNičnerobenie
- 21 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Najskôr v menšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu priveďte vodu do varu.
Kým sa voda ohreje, najemno nastrúhajte cesnak, dajte ho do menšej misky spoločne s bielym jogurtom, kôprom, soľou a čiernym korením a všetko premiešajte. Ochutený jogurt vložte do chladničky.
Len čo začne voda vrieť, dajte do hrnca vajcia, ohrev nastavte na mierny stupeň a 7 minút varte.
Kým sa vajcia varia, vložte si do menšieho hrnca maslo, olivový olej, čili a rímsku rascu a na miernom stupni ohrevu 5 – 6 minút zahrievajte. Po uplynutí uvedeného času ohrev vypnite a ochutené maslo dajte bokom.
Až budú vajcia uvarené, sprudka ich ochlaďte (najlepšie v mise s ľadom) a potom ich ošúpte a osušte papierovým obrúskom.
V poslednom kroku si pripravte 2 misky, rovnomerne do nich rozdeľte ochutený jogurt, pridajte vajcia a všetko polejte čili maslom. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými