Tvarohový koláč
- 20 minV kuchyni
- 195 minNičnerobenie
- 215 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 porciíPočet porcií
Suroviny
- 5× vajce (veľkosť M)
- 230 g bieleho kryštálového cukru
- 1× kôra z 1 bio citróna (cca 1 väčší kus)
- 1 kg plnotučného tvarohu
- 60 g vanilkového pudingu v prášku
- 80 g hrozienok
- soľ
Postup prípravy
Rozohrejte rúru na 160 °C, pripravte si tortovú formu (⌀ 22 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.
Kôru z citróna nastrúhajte najemno.
Pripravte si 2 misy a rozdeľte do nich vajcia – do jednej misy dajte žĺtky, do druhej misy dajte bielky.
Do misy so žĺtkami pridajte cukor a túto zmes vyšľahajte do peny.
Do misy s bielkami pridajte štipku soli a vyšľahajte z nich tuhý sneh.
K vyšľahaným žĺtkom pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, tvaroh a puding v prášku, premiešajte a potom do tejto zmesi pomaly zašľahajte sneh z bielkov.
Len čo bude sneh zašľahaný, pridajte do zmesi hrozienka, opäť premiešajte a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej tortovej formy.
Pečte 70 – 75 minút pri 155 – 160 °C.
Po vytiahnutí z rúry nechajte koláč úplne vychladnúť, potrvá to približne 1 – 2 hodiny a potom podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými