HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rozohrejte rúru na 160 °C, pripravte si tortovú formu (⌀ 22 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.

2

Kôru z citróna nastrúhajte najemno.

3

Pripravte si 2 misy a rozdeľte do nich vajcia – do jednej misy dajte žĺtky, do druhej misy dajte bielky.

4

Do misy so žĺtkami pridajte cukor a túto zmes vyšľahajte do peny.

5

Do misy s bielkami pridajte štipku soli a vyšľahajte z nich tuhý sneh.

6

K vyšľahaným žĺtkom pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, tvaroh a puding v prášku, premiešajte a potom do tejto zmesi pomaly zašľahajte sneh z bielkov.

7

Len čo bude sneh zašľahaný, pridajte do zmesi hrozienka, opäť premiešajte a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej tortovej formy.

8

Pečte 70 – 75 minút pri 155 – 160 °C.

9

Po vytiahnutí z rúry nechajte koláč úplne vychladnúť, potrvá to približne 1 – 2 hodiny a potom podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu