Vajíčkový šalát
- 8 minV kuchyni
- 51 minNičnerobenie
- 59 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Postup prípravy
Najskôr v menšom hrnci priveďte do varu vodu na strednom stupni ohrevu. Len čo začne voda vrieť, vložte do hrnca vajcia a varte ich na strednom stupni ohrevu 11 minút. Po uvarení vajcia ochlaďte v studenej vode na izbovú teplotu.
Len čo vajcia vychladnú, ošúpte ich a nakrájajte na štvrtky.
Následne si pripravte väčšiu misu, do ktorej dajte 2 lyžice majonézy, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu nálevu z uhoriek, najemno nasekanú vňať z jarnej cibuľky, na tenké kolieska nakrájané paradajky, na tenké plátky nakrájanú cibuľu a na tenké kolieska nakrájanú sterilizovanú uhorku. Všetko premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
Nakoniec do misy pridajte na štvrtky nakrájané vajcia a všetko opatrne premiešajte, aby sa vajcia neponičili.
Hotový šalát dajte aspoň na 30 minút odležať do chladničky.
Po odležaní šalát rozdeľte na požadované porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými