HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Do väčšieho hrnca nalejte 1 l repkového oleja a na miernom stupni ohrevu ho začnite zahrievať.

2

Pripravte si 3 hlbšie misky. Do jednej dajte obe múky, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku karí korenia a ¼ lyžičky čierne korenia. V druhej miske rozšľahajte 1 vajce s 2 lyžicami mlieka a do tretej nasypte strúhanku.

3

Potom každú ružičku karfiolu obaľte najskôr v zmesi múky, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.

4

Ohrev zvýšte na stredný stupeň. Optimálnu teplotu oleja (165 – 170 °C) otestujete na omrvinke strúhanky – ak ju vhodíte do oleja, olej okolo nej by sa mal speniť. Obalený karfiol vyprážajte na 2 – 3 etapy 5 – 7 minút dozlatista.

5

Medzitým si pripravte dip: V menšej miske zmiešajte jogurt s majonézou a dochuťte ho soľou a korením.

6

Vypražený karfiol rozdeľte do tanierov a podávajte s pripraveným dipom.

TIP
Vyprážaný karfiol podávajte s plátkami citróna.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu