Základný cheesecake
- 20 minV kuchyni
- 335 minNičnerobenie
- 355 minCelkom
- strednáNáročnosť
- 10 porciíPočet porcií
Suroviny
- 250 g karamelizovaných sušienok
- 130 g masla (izbovej teploty)
- 900 g smotanového syra
- 4× vajce (veľkosť M)
- 150 g kyslej smotany (16 % tuku)
- 150 g bieleho kryštálového cukru
- 30 g vanilkového cukru
Postup prípravy
Vyhrejte rúru na 160 °C a spodok tortovej formy (⌀ 25 cm) vysteľte papierom na pečenie. Sušienky rozmixujte v mixéri alebo vložte do vrecúška a tĺčikom ich rozdrvte najemno.
Rozmixované sušienky nasypte do stredne veľkej misy a zmiešajte s maslom izbovej teploty. Vzniknutú zmes rovnomerne natlačte na dno tortovej formy tak, aby v hrubšej vrstve pokryla celý spodok aj okraje a dôkladne ešte urovnajte pohárom s rovným dnom.
Vo väčšej mise vyšľahajte smotanový syr (potrvá to 60 – 90 sekúnd). Za stáleho miešania postupne primiešajte 4 vajcia. Následne pridajte 150 g kyslej smotany, kryštálový a vanilkový cukor a spoločne šľahajte ešte pár sekúnd.
Vzniknutú zmes nalejte do formy a pečte 85 – 95 minút pri teplote 160 °C. Keď je cheesecake upečený, rúru vypnite, otvorte a cheesecake v nej nechajte vychladnúť.
Pred podávaním nechajte cheesecake ešte 1 – 2 hodiny chladnúť mimo rúry na izbovú teplotu.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými