HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Vyhrejte rúru na 160 °C a spodok tortovej formy (⌀ 25 cm) vysteľte papierom na pečenie. Sušienky rozmixujte v mixéri alebo vložte do vrecúška a tĺčikom ich rozdrvte najemno.

2

Rozmixované sušienky nasypte do stredne veľkej misy a zmiešajte s maslom izbovej teploty. Vzniknutú zmes rovnomerne natlačte na dno tortovej formy tak, aby v hrubšej vrstve pokryla celý spodok aj okraje a dôkladne ešte urovnajte pohárom s rovným dnom.

3

Vo väčšej mise vyšľahajte smotanový syr (potrvá to 60 – 90 sekúnd). Za stáleho miešania postupne primiešajte 4 vajcia. Následne pridajte 150 g kyslej smotany, kryštálový a vanilkový cukor a spoločne šľahajte ešte pár sekúnd.

4

Vzniknutú zmes nalejte do formy a pečte 85 – 95 minút pri teplote 160 °C. Keď je cheesecake upečený, rúru vypnite, otvorte a cheesecake v nej nechajte vychladnúť.

5

Pred podávaním nechajte cheesecake ešte 1 – 2 hodiny chladnúť mimo rúry na izbovú teplotu.

TIP
Aby sa cheesecake správne upiekol, je ideálne formu vložiť doprostred rúry.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu