Zapečená cuketa
- 23 minV kuchyni
- 25 minNičnerobenie
- 48 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 porciíPočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Rúru rozohrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Šampiňóny očistite a nakrájajte na kocky (cca 1 cm × 1 cm).
Cuketám odrežte stonky a pozdĺžne ich rozkrojte na polovicu. Lyžicou vydlabte len dužinatý stred, ktorý obsahuje semienka, a cukety položte na pripravený plech reznou stranou nadol. Pečte domäkka 15 minút pri 180 – 190 °C.
Kým sa cukety pečú, rozohrejte na panvici na strednom stupni ohrevu olej. Pridajte cibuľu a pražte ju, kým nezmäkne (5 minút). Potom k cibuli vsypte huby a za občasného miešania restujte cca 10 minút. Pridajte cesnak, strúhanku, soľ a čierne korenie a zmes odstavte.
Cukety vyberte z rúry a otočte ich na plechu tak, aby boli reznou stranou hore. Pripravenú hubovú zmes rozdeľte medzi jednotlivé cukety a lyžicou ju naložte do priehlbín, ktoré vznikli po odstránení dužiny so semienkami. Potom cukety vráťte do rúry a pečte 10 minút. Následne ich vyberte z rúry a každú lodičku posypte syrom. Opäť vráťte do rúry a pečte, kým sa syr nerozpustí (stačí cca 4 – 5 minút).
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými