Zapečená cuketa s hovädzím mäsom a syrom feta
- 18 minV kuchyni
- 26 minNičnerobenie
- 44 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 3 lyžice olivového oleja
- 80 g žlté cibule
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 2× väčšie cuketa (2 × 350 g)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 100 g lúpaných nakrájaných paradajek z konzervy
- 1 hrsť čerstvej bazalky (natrhanej nahrubo)
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 strúčik cesnaku (nastrúhať na jemno)
- 80 g syru feta
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv vo väčšej panvici na strednom stupni ohrevu rozohrejte 3 lyžice olivového oleja.
Cibuľu ošúpte, nakrájajte najemno, vložte do panvice s rozohriatym olejom a 3 – 4 minúty pražte na strednom stupni ohrevu.
K opraženej cibuli pridajte mleté hovädzie mäso a na strednom stupni ohrevu za občasného miešania 5 – 6 minút restujte.
Medzitým pozdĺžne rozkrojte cukety na polovice a z každej z nich lyžicou vydlabte čo najviac dužiny. Dužinu nevyhadzujte, ale nakrájajte najemno.
Len čo je mäso orestované, pridajte do panvice nakrájanú dužinu z cukety, pretlak, krájané paradajky, nahrubo natrhanú bazalku, sušené oregano, najemno nastrúhaný cesnak, soľ a čierne korenie. Za občasného miešania restujte na strednom stupni ohrevu 9 – 10 minút, kým sa zo zmesi nevyparí všetka voda.
Kým sa voda vyparí, vyhrejte rúru na 200 – 210 °C a plech (30 cm × 40 cm) vysteľte papierom na pečenie.
Len čo je mäsová zmes opečená, odstavte a zmesou naplňte vydlabané cukety. Cukety položte na pripravený plech a posypte syrom feta. Plech vložte do rúry a pečte 15 – 16 minút pri teplote 200 – 210 °C.
Zapečené cukety vyberte z rúry, rozdeľte na 4 taniere a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými