Košík je prázdny
Zapečené toastové chuťovky s mäsom
- 18 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 33 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 kusovPočet porcií
Kto má rád hrianky? Čože, všetky ruky hore? Hrianky milujeme aj my a keď si ich občas ešte vylepšíme mäsom a syrom, nemajú chybu. Vyskúšajte, neoľutujete.
Suroviny
12 kusov
- 1× (cca 300 g)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1× malá žltá cibuľa (cca 60 g)
- 200 g mletého hovädzieho mäsa (12–15 % tuku)
- 80 g majonézy
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekať najemno)
- 2 lyžice čerstvé pažítky (nasekať najemno)
- 150 g eidamu 30 % tuku v sušine (nastrúhať nahrubo)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
1
Rúru vyhrejte na 200 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
2
Bagetu nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm (z jednej bagety vyjde asi 12 kusov) a poukladajte ich na pripravený plech. Cesnak ošúpte a pretlačte, cibuľu ošúpte, nakrájajte najemno a vložte do väčšej misy.
3
Pridajte zvyšok ingrediencií na mäsovú plnku, dochuťte soľou a korením a premiešajte.
4
Mäsovou zmesou potrite všetky kúsky bagety, plech vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 12 – 15 minút dozlatista. Po upečení chuťovky vyberte z rúry a ihneď podávajte.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými